CURSOS
Proposem un ampli ventall de tallers adaptats a tot tipus de públic i nivells. Per a aquells que vulguin iniciar-se, proposem tallers introductoris, d’una o diverses sessions, en les quals es tracten (i s’elaboren!) diversos tipus d’aliments i begudes fermentats. Per a aquells que ja s’hagin iniciat en la pràctica de fermentar aliments o begudes, proposem una sèrie de monogràfics per aprofundir en la història, la cultura, les tècniques i els usos de cada ferment.


︎ Tots els tallers es poden adaptar en funció de les necessitats de l’organitzador, les disponibilitats i els nivells i perfils dels participants.

︎ Poden ser d’una o de diverses sessions. En funció del temps disponible, es podrà aprofundir més o menys ens els aspectes tractats.

︎ Oferim tallers presencials o en línia. En català, castellà, francès o anglès.
1. INTRODUCCIÓ A LA FERMENTACIÓAquest curs explora diversos tipus d’aliments i begudes fermentats sense entrar-hi en detall. L’objectiu és conèixer-los, perdre la por a aquestes tècniques i atrevir-se a posar-les en pràctica a casa! Aquest curs està pensat per a aquelles persones que vulguin tenir un primer contacte amb el món de la fermentació i vulguin iniciar-se en l’elaboració casolana. En funció del nombre de sessions es podran tractar i elaborar més o menys tipus de fermentacions.

Per a cursos més específics que tractin aquestes tècniques i productes amb més profunditat, us convidem a explorar els altres cursos que proposem.

2. MASSA MARE
PA CASOLÀEl pa casolà guanya adeptes i les xarxes socials s’omplen de fotografies de crostes i molles perfectes. En aquest curs aprendrem a elaborar la nostra pròpia massa mare i a fer-la servir per elaborar pa de manera senzilla i casolana. És un curs pensat per a aquells que vulguin iniciar-se en l’elaboració de pa o que ja s’hi hagin iniciat però necessitin resoldre dubtes i guanyar confiança.

En cas que sigui un curs de diverses sessions, parlarem amb més detall de la microbiologia de les masses mare, elaborarem diverses receptes de pa i explicarem maneres d’aprofitar el sobrant de la massa mare.

3. LACTOFERMENTACIÓ DE VERDURESFermentar verdures és, sovint, la porta d’entrada al món de la fermentació. En aquest curs aprendrem diverses elaboracions amb verdures: xucruts, pickles, kimchis... Les receptes són infinites!

Aquestes elaboracions són senzilles i només requereixen dos ingredients: sal i temps. Ara bé, és important conèixer i dominar les tècniques i les regles que s’han de respectar per fermentar amb èxit i obtenir uns productes bons i segurs des d’un punt de vista alimentari.

4. KOMBUTXA
(I ALTRES BEGUDES PROBIÒTIQUES)El kombutxa és una de les begudes que s’ha posat més de moda en aquests últims anys. Es tracta d’un te ensucrat i fermentat amb una mare anomenada SCOBY (Symbiotic Comunity of Bacteria and Yeast). El resultat és una beguda àcida, refrescant i saludable! Cada cop hi ha més persones que cuiden un SCOBY a casa, i cada cop neixen més marques de kombutxa produït localment. Però què és exactament? Què és un SCOBY? Quin és el procés d’elaboració del kombutxa? Quins tes podem fer servir i quins sabors li podem donar?

Els participants d’aquest curs (en cas que sigui presencial) s’enduran un SCOBY a casa.

En cas que sigui un curs de diverses sessions, es tractaran i s’elaboraran altres begudes fermentades, com el quefir d’aigua, el tepache o altres sodes naturals.

5. CUINA AMB FERMENTATS:
COM UTILITZAR-LOSAquest curs està pensat per a aquells que ja han agafat la “febre fermentista” i es troben amb uns armaris i neveres plens de pots... però no saben ben bé què fer-ne.

A més de degustar-los sols, els aliments fermentats són un ingredient molt interessant per a la nostra cuina. Els seus sabors són intensos, complexos i, sovint, desconeguts: aportaran matisos nous i sorprenents a les nostres elaboracions. A més, introduint-los en els nostres plats, gaudirem d’una manera fàcil i regular dels beneficis que aporten.

6. IOGURT CASOLÀ SENSE INCUBADORA: RECEPTA EXPRESS


El iogurt és un dels aliments fermentats més estès i consumit. Elaborar-ne a casa és d’allò més senzill i no necessitarem cap material específic, ho farem amb el que tenim a mà! En aquest curs explicarem com fer-ho.

7. FERMENTACIÓ COM A TÈCNICA D’APROFITAMENT ALIMENTARILa fermentació ha estat, des de temps immemorials, una tècnica molt segura per conservar els aliments; s’emprava abans de l’aparició de la tecnologia del fred. Avui en dia, ja no depenem d’aquestes tècniques per tenir aliments disponibles tot l’any, però ens poden inspirar i les podem fer servir per consumir aliments de temporada en moments d’abundància de manera diferent, sana i nutritiva. Alhora, la fermentació pot ser una manera d’utilitzar les parts de les verdures o les restes que tindríem tendència a descartar, però que són totalment comestibles. Fermentant-les obtindrem nous productes que de ben segur us sorprendran!
NOSALTRES          CURSOS          AGENDA          CONTACTE          INSTAGRAM